Patrícia két arca

Patrícia két arca

Egy kétkedő hölgy meggyőzése

A szín-és stílustanácsadó képzésen volt tanítványom, Borbíró Mónika, stylist, sminkes tartott smink bemutatót. Szóba került, hogy általában a sminkesek előszeretettel használnak meleg, barna árnyalatokat, ami véleményem szerint csak az ősz típusoknak állhat jól. Már sokszor tapasztaltam a tanácsadásaim során, hogy mennyivel barátságosabbá teszi az arcot egy jó szín és milyen rossz hatású lehet egy nem hozzá illő.

Gyakran megmutatom a színtanácsadáson résztvevőknek, hogy mekkora az eltérés, amikor az illető hölgy arcának egyik felére egy jó színű arcpirosítót teszek fel, a másik oldalra pedig egy hozzá nem illőt.

Patrícia sminkje hozzá nem illő színekkel

Pár évvel ezelőtt a L’Oréal sminkeseinek tartottam színtanácsadó képzést. Volt két lány, akik azt hitték, hogy ők egy típusba tartoznak, de kiderült, hogy az egyik sötét tél, a másik pedig sötét ősz. Az arcuk két oldalának eltérő sminkelésével mindannyian láthattuk, hogy a hideg típusnak (tél) a hideg rózsaszínes, bordós, lilás árnyalatok álltak jól, míg a meleg típusnak (ősz) a meleg barnás, barackos színek voltak megfelelőek.     

Patríciának jól álló sminkszínek

Ez adta az ötletet, hogy a kételkedő Patríciát meggyőzzem. Ő úgy gondolta, hogy neki a szürkés és a barnás szemsmink is jól áll. Frank Patrícia, jelenlegi tanítványom már évek óta stylist, személyi Stylist, stílustanácsadó és színtanácsadó. Járt már színtanácsadó képzésre, de úgy érezte, hogy tudását tovább szeretné fejleszteni az általam tartott képzésen. Patrícia az RTL klub és a Hír tv vezető stylistjaként nagyon jól tudja, hogy mennyit jelent, ha tökéletes valakinek a megjelenése. Ez nagyban növelheti az önbizalmat. Ő azt vallja, hogy az a legfontosabb, hogy valakinek legyen stílusa. Ebben teljesen igazat adok neki, de több mint 30 éves tapasztalatom alapján állítom, hogy sokkal könnyebb valakinek megtalálni a saját stílusát, ha tudja, hogy melyek azok a színek, amik jól állnak neki.

Patrícia elmondta, hogy neki nagyon nehéz erre a másfajta szemléletre átállni, mert mint stylistnak a minél erőteljesebb hatásra kell törekednie, amit az adott feladat megkíván, itt pedig a harmónia a követendő cél.

Mónikának – tapasztalt színtanácsadóként és sminkesként – meggyőzően sikerült elkészíteni Patrícia „két arcát”. Elégedett voltam a végeredménnyel és Patríciát is sikerült meggyőzni.

-Nem gondoltam volna, hogy ilyen szembetűnő a különbség – mondta Patrícia.

A képeken jól látszik, hogy a barackos, barnás smink nem áll jól neki, besárgul tőle az arca. Ezek a színek nem csak öregítik, de szigorúvá is teszik. A pink rúzstól és a lilás szemfestéktől lágyulnak a vonásai, sokkal fiatalosabb és kedvesebb a megjelenése. Még amikor komolyan néz, akkor is nyílt, kedves a tekintete.

Úgy vélem, hogy minden stylistnak tisztában kellene lennie a színek hatásával. Ennek tudatában, persze, ha már ismeri a színek minden csínját-bínját, akkor – ha úgy érzi jónak – eltérhet tőle.

Telefon: +36 20 350 9254 Email: eva.pirityi@gmal.com info@szintanacsadas.hu

Author Info

Pirityi Éva

No Comments

Comments are closed.