Szín-és stílustanácsadó képzés Budán – első kézből – a hazai színtanácsadás meghonosítójától

Az Egyén Színei Színstúdió – Pirityi Éva tanfolyama.

A 2024. tavaszi, keddi és szombati képzések sikeresen lezárultak. 13 fő szerezte meg a képzés elvégzéséről szóló tanúsítványt. A következő képzéseket október elején indítom.

A képzés, ami Rólad és Neked szól!

A hazai színtanácsadók többsége az én képzéseimen sajátította el a színtanácsadás csínját-bínját. Sokan fényes karriert futottak be. Ha szeretnéd biztostani a helyed az őszi képzések valamelyikére, akkor már most jelentkezz!

Sokat kell tanulnia az embernek ahhoz, hogy megtudhassa, milyen keveset is tud. “
(Széchenyi István)

A felnőttképzők nyilvántartásába felvett – hatóságilag elismert – gyakorlat orientált képzés, személyes jelenléttel.
Nyilvántartási számom: B/2020/005522

Helyszín: Keve Ökoház 1115. Bp. Keveháza u. 1-3.

 

Több mint 30 éves színtanácsadói, valamint 25 éves oktatói tapasztalaton alapuló, tudományosan megalapozott, biztos tudást adó, professzionális oktatás. 

Nagy hiányossága, más oktatási rendszereknek, hogy nem határozzák meg – valamely színrendszerben – az egyes típusokhoz tartozó színeket. Már színdinamikai- és színszakértő diplomám megszerzésekor (1993) pontosan leírtam, hogy Nemcsics Antal professzor Coloroid színrendszerében – az egyes színekre jellemző színezeti, telítettségi és világossági, mérésekkel bizonytott adatok alapján – mely színek tartoznak az egyes színtípusokhoz.

A szín-és stílustanácsadó képzéseimet, kellemes környezetben, világos, budai stúdiómban tartom, tavasszal és ősszel. Van egy keddi és egy szombati képzés.

A következő szombati képzés kezdő időpontja: 2024. október 05.

Összesen 60 óra időtartamban tíz héten át szombatonként 10.00 – tól 14.15 – ig (+online konzultáció + vizsganap). 

A következő keddi képzés kezdő időpontja: 2024. október 01.
Összesen 60 óra időtartamban tíz héten át keddi napokon 11.00 – tól 15.15 – ig (+online konzultáció + vizsganap). A keddi időpont úgy tűnik, megfelelőbb, mint a szombati, egyes vállalkozóknak, mert jobban meg tudják oldani a keddi távollétet. Kisgyermekes anyukáknak is jó az időpont, hiszen el tudják vinni a gyermeket a bölcsibe, az ovodába vagy az iskolába és érte is tudnak menni időben.

A képzés óraszáma igazából sokkal több, mint 60 óra, mert a képzés ideje alatt – a tényleges óraszámon felül  – folyamatos, online konzultációt tartok, annak érdekében, hogy a vizsgafeladat, a 12 színtípus színtablója hibátlanul készüljön el.

Természetesen a szóban elhangzottakhoz képekkel illusztrált, írásos  tananyag is tartozik.

Képzési díj: 350.000 – Ft alanyi adómentes áfatartalmú (tandíjfizetés időarányosan, két részletben).

A maximális létszám az őszi csoportokban 8 fő

A hallgatók sikeres vizsga után államilag elismert tanúsítványt kapnak.

A 2024 őszén induló képzéseket is budai stúdiómban tartom. Ideális helyszín az ország bármely pontjáról érkezőknek. Cím: Keve Ökoház 1115. Bp. Keveháza u. 1-3. Az iroda a Kelenföldi Pályaudvar, a Bikás Park és az Etele Plaza közelében van. Könnyen megközelíthető, vonattal, metróval, villamossal, busszal.  Az autóval érkezők részére a parkolás könnyen megoldható, az irodaház előtt vagy a környező utcákban . Hétköznapokon fizetős (Budapesten a legolcsóbb, 200 Ft/óra), szombati napokon ingyenes.
 

Online képzést nem szeretnék tartani. Online csak a feladatokat ellenőrzöm. Számomra fontos a személyes jelenlét, a tesztelés élőben való gyakorlása. Célom az, hogy aki nálam tanul, ne tévedjen! Sokat tesztelünk, ezt pedig  – véleményem, és 35 éves tapasztalatom szerint – tévedésmentesen, csak  élőben lehet. A színtanácsadók között vita folyik evvel kapcsolatban. Kitartok eredeti álláspontom mellett, miszerint pontosan látni és a finomságokat, a részleteket megbeszélni csak személyesen lehet. A monitoron másképp látszanak a színek. Sok múlik a hely megvilágításán és azon is, hogy milyen öltözékben és milyen színű háttér előtt tesztelünk. Nem olyan egyszerű a színtanácsadás, mint ahogy azt, sokan gondolják. Elsősorban jó színlátás szükséges hozzá. Sajnos, a tanfolyam elvégzése után nem foghatom mindenkinek a kezét, a képzés ideje alatt kell nagyon figyelni és a későbbiekben a lehető legtöbbet gyakorolni.

Ez felnőttképzés, ami feltételezi, hogy a jelentkező felnőttként viszonyul a képzéshez. Értem ezalatt, hogy az órákon részt vesz és figyel, a feladatokat a megadott időpontra elkészíti. Emellett, már a képzés ideje alatt sokat gyakorol és hozzáolvas az adott témához. Remélhetőleg nem kell mindent  nulláról kezdeni. Tehát jó, ha a képzésre jelentkező tisztában van a vízfestékkel való színkeveréssel, azt már az általános iskolában megtanulta. Az sem árt, ha van némi fogalma a divat világáról.

A tanfolyamot én szervezem és vezetem, több, mint 25 éves színelmélet oktatói tapasztalattal, valamint a divatszakma szinte minden területére kiterjedő több évtizedes gyakorlattal, melyre a Magyar Divat Intézet tervezőjeként tettem szert.

Eredetileg cipőtervezőként kezdtem pályafutásomat, de a rendszerváltás után váltanom kellett. Az Intézet feladata volt a hazai ruha- és cipőgyárak, valamint a hazai, kereskedelemmel foglalkozó divatcégek részére divattrend előrejelzéseket készíteni. Évente kétszer trend előadásokat tartottunk és divatbemutatókat rendeztünk. Mivel megszüntek a cipő- és ruhagyárak, a Magyar Divat Intézetnek – és így nekem is – a fennmaradáshoz új utakat kellett keresni. Ezután manöken tanfolyamokat szerveztem és divatbemutatókat rendeztem. Emellett, újsáíróként divatcikkeket írtam. A torontói tanulmányutam (1989) nagy változást hozott az életembe, ekkor varázsolt el a színek világa.

Főbb helyek, ahol szín-és stílustanácsdást oktattam:

Először a Magyar Divat Intézet divatmenedzser képzésén tanítottam színelméletet. Szeretném megjegyezni, hogy e képzés tematikájának az összeállításánál, a torontói, Ryerson Politechnical Institute Divattanszékén  szerzett tapasztalataim is figyelembe lettek véve.

Ugyanitt, a Magyar Divat Intézetnél indítottam el első, saját szín-és stílustanácsadó képzésemet 25 évvel ezelőtt.

Később a Budapesti Divatiskola divattervező képzésén tanítottam.

A Magyar Divat Intézet megszűnése után ugyanitt, a Budapesti Divatiskolában tartottam saját, szín-és stílustanácsadó képzésemet.

Több éven át tanítottam a Havas Henrik által alapított Budapest Média Intézetben (BMI) és a Werk Akadémia stylist szakán.

Több, mint 10 éven át, 2017-ig oktattam a Debreceni Divatakadémián, az iskola megszűnéséig.

Több éven át oktattam a Central Médiaakadémia stylist képzésén.

2004-től 2020-ig a Mod’Art International Hungary-ban tartottam saját, szín-és stílustanácsadó képzésemet. A legtöbb, sikeres, ma már önállóan dolgozó színtanácsadót itt oktattam. Ugyanitt tanítottam a divattervezőket, a divatmenedzsereket és a stylistokat. Mivel az iskolában tulajdonosváltás történt és emellett számomra pozitívan változtak a felnőttképzés szabályai, ezért úgy döntöttem, hogy ezentúl a saját nevem alatt indítom a szín-és stílustanácsadó képzést.

Kinek ajánlott a képzés?

Lehet, hogy Ön sikeres ruha- cipő vagy táskatervező, ékszerkészítő, ruházati cégvezető,  üzlettulajdonos, profi fodrász, sminkes, sminktetováló, műkörmös vagy lakberendező, mégsem biztos abban, hogy milyen színeket ajánljon a vendégeinek, vásárlóinak?

Kitűnő szakmai tudását kiegészítheti a színek világának megismerésével, helyes alkalmazásával.

Az is lehetséges, hogy Ön váltani szeretne, netán jelenlegi munkáját nem találja elég érdekesnek. Fejlett szépérzékkel rendelkezik és mindig is az volt a vágya, hogy  a divattal, színekkel, stílussal kapcsolatos foglalkozása legyen.

Ha hasonló gondolatok foglalkoztatják, segítek Önnek! A Szín-és stílustanácsadó képzésen elsajátíthatja a tudást, aminek segítségével – amellett, hogy tisztában lesz avval, hogy Önnek mely színek és milyen stílus áll a legjobban – másoknak is tud majd hasznos tanácsot adni.

Ha rendelkezik majd a képzésen elsajátítható tudással, vendégei, vásárlói elégedettek lesznek, szívesen térnek vissza Önhöz.

Megjegyzem, kitűnő színlátás szükséges ahhoz, hogy egy tanácsadó ne tévedjen a színmeghatározásnál. Sajnos – a visszajelzések azt mutatják, hogy – sok a félretesztelés és az utólagos javítgatás. Ráadásul, azok a leghangosabbak, akik a legtöbbet tévednek. Nem kell garanciát vállalni, hanem már elsőre jól kell csinálni! A sok rossz tesztelés bizalmatlanságot szül és rontja a lelkiismeretes, tehetséges színtanácsadók hitelességét is.

Ennek elkerülésére a jövőben tervezem felvételi vizsga tartását.

Persze, a tanfolyam sikeres elvégzése után mindenkinek még sokat kell gyakorolnia, hogy ne tévedjen a színtípusok meghatározásánál. A képzés résztvevői – a tanácsadásra vonatkozó szabályok betartásával – nagy biztonsággal tudják majd megállapítani, hogy a 12 színtípus közül melyik típusba tartozik valaki.
2020. márciusi bejegyzésemben a tanácsadás buktatóiról írtam. Ajánlom cikkemet annak is, aki tanácsadást tart és annak is, aki tanácsadásra menne. http://szintanacsadas.hu/2020/03/27/nem-megyek/

A természet a legjobb tervező. Bőrünk, szemünk, hajunk színe tökéletes összhangban van. Öltözékünk, arckikészítésünk, hajunk színét úgy kell megválasztanunk, hogy harmonizáljon saját színeinkkel.

A tanfolyam résztvevői képesek lesznek meghatározni, hogy milyen színtípusba tartozik valaki. Tanácsot adnak az öltözék és a kiegészítők színeire vonatkozóan. Segítenek, az alkati sajátosságokat is figyelembe véve a ruhatár kialakításában. Meghatározzák a legelőnyösebb sminkszíneket, valamint a hajfestés színét. A divattrendek ismeretében képesek lesznek eldönteni, hogy az egyes színtípusok részére melyek a legmegfelelőbb szín-összeállítások, anyagkarakterek és öltözködési stílus. A képzés során megszerezhető ismeretek hasznosak lehetnek a divatszakma bármely területén dolgozóknak, valamint mindenkinek, akinek a munkája során szüksége van arra, hogy mindent megtudjon a színek hatásáról.

A képzésen elsajátítható tananyag: 

Színtani alapismeretek, színtípusok, a színteszt alapjai. Színek színezetének, világosságának és telítettségének felismerése. Tesztelés, színtípusok meghatározása. Típusok öltözékének színei, anyagai, stílusa. A kiegészítők színei. Az alapruhatár megtervezése a 12 típusnál. Különböző testalkatok, szabásvonalak, anyagkarakterek, mintázatok. A rossz testarányok korrigálása. A divatszínek használata az egyén színeinek figyelembe vételével. Az üzletek kínálata és a színtípusok. Hajfestés és sminkszínek. Az egyén színei és a smink. Az arcformához és a színtípushoz illő smink meghatározása. Arcforma, frizurakialakítás.

Záró feladat: a 12 színtípus színtablójának elkészítése.

Megjegyzés: ezen a gyakorlat orientált képzésen, főleg a színek ismeretére, a színtípus meghatározására fektetjük a hangsúlyt. Az alkatmeghatározást, a sminkelést, a frizurakialakítást kisebb óraszámban oktatom. Természetesen ehhez is kapnak a résztvevők írásos, képekkel ellátott anyagot. Ezeknél a témáknál szükséges még utánolvasás, további tudásanyag megszerzése.

A tanácsadói munkához szükséges kellékek (megvétele ajánlott, de nem kötelező):

Színes – lézervágott, nem foszló –  anyagkészlet a teszteléshez (80-85 db színes kendő) ára: 120.000 Ft.

Méret: 47×47 cm

Megjegyzés: nem az a fontos, hogy sok kendővel teszteljünk, hanem az, hogy a kendők színei úgy legyenek kiválasztva, hogy a típusokat jól tudjuk meghatározni. Teljesen felesleges, hogy például szürkéből vagy drappból 10-20 féle legyen. Viszont legyen a készletben minden, a 12 típusra legjellemzőbb szín! Kérném, hogy aki az én képzésemre szeretne járni, ne vegyen se itthonról, se külföldről kendőkészletet, mert később  valószínűleg pénzkidobásnak fogja látni. Legalábbis ez az eddigi tapasztalatom.

Színkártya ára: 5.000 Ft/db.

A 12 típus színkártyájának együttes ára: 60.000 Ft/12 db.

Ezek a színkártyák – melyek textilből készülnek –  nagy segítséget nyújtanak majd a vizsgafeladat elkészítésénél. Az én színkártyáim nem egyeznek meg a más színtanácsadók által készített színkártyákkal. Nem is értem, hogy egy színkártyára hogy kerülhet fel hideg és meleg szín is? Ha egyszerre minden színt ajánlunk, például szürkét is és drappot is, akkor semmi értelme nincs a tanácsadásnak! Hiszen az egész tanácsadásnak az a lényege, hogy támpontot adjunk a tesztelt alany részére, hogy a meleg vagy a hideg színek  állnak-e jól neki.  Avval csak megnehezítjük a helyzetét, ha össze-vissza ajánlgatunk színeket. A kártyák összeállítása is több, mint 30 éves tapasztalatom eredménye.

 
Tanítványaim köszönő sorai:
Annyit emlegettelek az elmúlt hetekben. Nagyon jó volt a tanfolyam. Elképesztően élveztem, hogy tőled tanulhattam. Minden pillanata élmény volt. Köszönöm és ölellek!🥰 Papp Zsófia

Szuper volt a képzés! Imádtam minden percét! Hasznos és minden Nőnek létfontosságú! Éva stílusa és humora is magával ragadó! Utasi Anita

Életem egyik leghasznosabb kurzusa volt.  Rengeteget spóroltam, amióta ezzel a tudással rakom össze a ruhatáram  Hasitz Márta

Nagyon jó és hasznos volt a tanfolyam, én is csak ajánlani tudom, szerintem minden nőnek el kellene végeznie. Éva pedig nagyon profi. Kőrösy Judit

Köszönöm szépen! ❤️ Minden nálad kezdődött. Janik Anita

Szuper volt! Mai napig is használom, amit anno nálad tanultam. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Eőry Halzer Dorottya

A tanulás, utazás is egyben. Utazás önmagunk felé, körül, önmagunkban. Ennek a fél évnek a végén képesített Szín- és Stílustanácsadó, de egészen más ember is lettem. Színesebb lett nemcsak a ruhatáram, de az életem is. Köszönöm Pirityi Éva Klára hogy Tőled, a legjobbtól tanulhattam! ❣️ Egy valódi ikon vagy és óriási Tanító. Juhászné Kovács Kornélia

 
Az elmúlt hónapokban megtanultam a szakma hazai úttörőjétől, hogy egy szín nem csupán csak egy szín. A megfelelő színek viselése hozzájárul ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, hogy kisugárzásunk pozitív és megnyerő legyen. Hivatalosan is színtanácsadó lettem, lett egy új szenvedélyem, nem mellesleg remek embereket ismertem meg. Minden percét nagyon élveztem, örök hálám Pirityi Éva Klára.Öröm volt a legjobbtól tanulni! Kriskóné Isaszegi Tímea
 
“Amit élvezettel tanulunk, azt nehezen felejtjük el.” Az elmúlt félévben, amit Pirityi Éva Klára-tól a Szín- és Stílustanácsadó tanfolyamon tanultunk biztosan nem felejtjük el, hiszen ez nem csak tanulás volt, de Évától tanulni nagyon inspiráló, mivel a Ő a NAGYBETŰS tanár. Mindemellett egy szuper csapatot ismerhettem meg, így számomra ez a fél év egy életre szóló élmény volt. Futó Petra
 
Köszönöm Pirityi Éva Klàra ,hogy tanulhattam tőled profizmust és emberséget! Még több lehetőséggel a kezemben igyekszem segíteni ismerőseimet és mindazokat,akiket érdekelnek az újonnan elsajàtított ismereteim! Barbócz Éva
 
Egy nagyszerű tanfolyamnak lehettem rèszese, köszönöm Pirityi Éva Klára -nak, hogy betekintèst nyerhettem a szìnek csodálatos világába. Kiss Krisztina
 
Minden egyes szombati nap, amikor a tanfolyamon voltam, egy másik “dimenzióba” kerültem. Feldobott nagyon! 🙂🥰🌈 A színek, a társaság és hogy egy új dolgot tanulok, amit a szakmámban hasznosíthatok sminkelés téren, de egyben egy új ajtó is kinyílt. Tudok segíteni a hozzám fordulóknak abban, hogy megtaláljuk a számára legideálisabb színeket, amitől összhangba kerül önmagával, mind haj, mind smink, mind öltözködés terén. 🤩 Hálás vagyok Pirityi Éva Klára-nak, hogy bevezetett ebbe a csodás színes világba! Köszönöm! 🙏 Dudás Lilla
 
Tavaly májusban @holyduckblog -nál láttam egy instastory-t, ami miatt azonnal írtam Pirityi Éva -nak, akitől mindenki tanulja ezt a szakmát. A legjobbtól. (Köszönet mindenért!♡) Domján Éva

 

Szeretném megköszönni az odafigyelésed, a támogatásod és mindent amit átadtál! Nagy élmény és megtiszteltetés volt számomra, hogy nálad tanulhattam! Örülök, hogy megismerhettelek! Nagyon jól éreztem magam az egész képzés folyamán. Bízom benne nem múlthéten találkoztunk utoljára! Erika Slaninova

 

Megmondom, őszintén hiányoznak az óráid. Még szívesen jártam volna. Még ki kell tapasztalnom sok mindent, rengeteg gyakorlásra van szükségem még.  Kiss Brigitta

 

Szeretném még egyszer megköszönni, hogy részt vehettem a tanfolyamon, sok izgalmas új dolgot tanulhattam, nagyon jó élmény volt! Pap Amarilla

 

Egy éve szereztem egy papírt! Nagyon izgultam a vizsgák előtt, meg kellett dolgozni érte, de annál nagyobb öröm volt a jól megérdemelt oklevelet a kezemben tartani végre, szeretett tanárnőmmel, a színtanácsadók színtanácsadójával, Pirityi Évával.  Gályász Judit

Kedves Éva! Szeretném megköszönni Neked a tanfolyamot meg a tudást, amit átadtàl, egy új világ nyílt számomra🙂Nagy lelkesedéssel próbàlok tovàbb gyakorolni, fejlődni. Ha bármikor szükséged van az oktatásnál világos tavaszra, akkor nyugodtan szólj, örömmel megyek. Szeretettel, Évi. Lality Éva

 

A következő alkalommal induló szín- és stílustanácsadó tanfolyamra szeretnék jelentkezni. A Central Médiaakadémia stylist képzésén vettem részt decemberben, ott már találkoztunk és nagyon megtetszett a színtanácsadás, azt a foglalkozást élveztem a legjobban, teljesen lenyűgözött, hogy egy árnyalattal is milyen sokat tudunk változtatni a külsőnkön. Láttam, hogy a februárban indulóról már lemaradtam, de bízom benne, hogy a következő csoportba beférek. Dörnyei Marianna

 

Nagyon köszönök mindent, amit tanítottál, és amiben segítettél. Egy élmény volt tőled tanulni mind emberileg, mind szakmailag. Úgy érzem, mindent megkaptam tőled ahhoz, hogy hitelesen és pontosan tudjak majd másoknak segíteni, és soha, egy pillanatra sem éreztem azt, hogy valamit ne akarnál teljesen átadni nekünk. Pedig ez ebben a magyar szépségipari szférában elég jellemző. Huszka Ágnes

 

Köszönöm neked a sok segítséget, kedvességet és jókedvet a tanfolyam alatt! Lendvainé Kottlár Edit

 
Úgy örülök, hogy eljöttem hozzád erre a képzésre, nagyon hálás vagyok a sok tudásért amit itt megszerezhettem, benned pedig egy igazán remek embert és tanárt ismerhettem meg. Annyira jó látni, hogy ennyi szakmai tudással, évvel a hátad mögött még mindig ilyen szenvedéllyel végzed ezt a hivatást, remélem én is ilyen leszek. Körmendi Kata

Ezeken az elérhetőségeimen is jelentkezhet.

Telefon: +36 20 350 9254 Email: eva.pirityi@gmal.com

Jelentkezhet itt az oldalon is!

Jelentkezés után küldöm a képzés tematikáját és a jelentkezési lapot.

Jelentkezés itt.