Szín-és stílustanácsadó képzés

Az EGYÉN SZÍNEI SZÍNSTÚDIÓ – PIRITYI ÉVA tanfolyama. 

A járványhelyzet miatt elhalasztva.

A felnőttképzők nyilvántartásába felvett – hatóságilag elismert – képzés.

Nyilvántartási szám: B/2020/005522

Tudományosan megalapozott, biztos tudást adó, professzionális képzés.

Ez felnőttképzés, ami feltételezi, hogy a jelentkező felnőttként viszonyul a képzéshez. Értem ezalatt, hogy az órákon részt vesz és figyel, a feladatokat a megadott időpontra elkészíti. Emellett, már a képzés ideje alatt sokat gyakorol és hozzá olvas az adott témához. Remélhetőleg nem kell mindent a nulláról kezdeni, tisztában van a színkeveréssel, azt már az általános iskolában megtanulta.

Jelenleg csak online képzést tarthatnék, ezt pedig nem szeretném. Célom az, hogy aki nálam tanul, ne tévedjen! A monitoron másképp látszanak a színek. Sok múlik a megvilágításon és azon, hogy milyen öltözékben és milyen színű háttér előtt van a tesztelt alany. Nem olyan egyszerű a színtanácsadás, mint ahogy sokan gondolják. Rengeteg gyakorlás és jó színlátás szükséges hozzá.

A tanfolyamot én szervezem és vezetem, több, mint 25 éves színelmélet oktatói tapasztalattal, valamint a divatszakma szinte minden területére kiterjedő több évtizedes gyakorlattal, melyre a Magyar Divat Intézetnél tettem szert.

Először a Magyar Divat Intézet divatmenedzser képzésén tanítottam színelméletet. Szeretném megjegyezni, hogy e képzés tematikájának az összeállításánál, a torontói, Ryerson Politechnical Institute Divattanszékén  szerzett tapasztalataim is figyelembe lettek véve.

Ugyanitt, a Magyar Divat Intézetnél indítottam el első, saját szín-és stílustanácsadó képzésemet.

Később a Budapesti Divatiskola divattervező képzésén tanítottam.

A Magyar Divat Intézet megszűnése után ugyanitt, a Budapesti Divatiskolában tartottam saját, szín-és stílustanácsadó képzésemet.

Több éven át tanítottam a Havas Henrik által alapított Budapest Média Intézetben (BMI) és a Werk Akadémia stylist szakán.

Több, mint 10 éven át, 2017-ig oktattam a Debreceni Divatakadémián, az iskola megszűnéséig.

2004-től mostanáig a Mod’Art International Hungary-ban tartottam saját, szín-és stílustanácsadó képzésemet. Mivel az iskolában tulajdonosváltás történt, úgy döntöttem, hogy ezentúl a saját nevem alatt indítom a szín-és stílustanácsadó képzést. A Mod’Art International Hungaryval most is jó kapcsolatot ápolok, a neves, francia divatiskola stylist képzésen továbbra is tanítok.

A következő szín-és stílustanácsadó képzést a saját nevem alatt, a saját irodámban terveztem elindítani.

Megjegyzem, az is előnye lesz annak, hogy a saját irodámban tartom majd a képzéseket, hogy nem leszek kötve a hivatalos iskolai szünetekhez.
Ez azt jelenti, hogy a tavaszi és a nyári szünetben is tudok oktatni.

A következő képzés (elhalasztott őszi képzés) kezdésének várható időpontja, sajnos még mindig bizonytalan. A felvehető létszám betelt. A jelentkezők kitartanak mellettem, várják a kezdést.

A további képzéseket természetesen csak az elhalasztott őszi képzés magtartása után tudjuk elkezdeni.

Mivel nagyon sok a jelentkező, ezért – ugyanúgy, mint tavaly – nem csak szombati napokon indítok szín-és stílustanácsadó képzést, hanem keddenként, napközben is. A maximális létszám egy-egy csoportban 8 fő.

Összesen 60 óra időtartamban tíz héten át szombatonként 9.30-tól 13.45-ig (+konzultáció + vizsganap). Valamint keddi napokon, napközben 12.00-tól 16.15-ig (+konzultáció + vizsganap).

Cím: Bihari Irodaház 1107 Budapest Zágrábi u. 1.
Képzési díj: 190.500- Ft alanyi adómentes áfatartalmú (tandíjfizetés időarányosan, két részletben).

A hallgatók sikeres vizsga után az Egyén Színei Színstúdió, Pirityi Éva által kiállított államilag elismert tanúsítványát kapják.

Kinek ajánlott a képzés?Végh Katát tesztelem

Lehet, hogy Ön sikeres ruhatervező, ékszerkészítő, ruházati cégvezető,  üzlettulajdonos, profi fodrász, sminkes, műkörmös vagy lakberendező, mégsem biztos abban, hogy milyen színeket ajánljon a vendégeinek, vásárlóinak?

Kitűnő szakmai tudását kiegészítheti a színek világának megismerésével, helyes alkalmazásával.

Az is lehetséges, hogy Ön váltani szeretne, netán jelenlegi munkáját nem találja elég érdekesnek. Fejlett szépérzékkel rendelkezik és mindig is az volt a vágya, hogy  a divattal, színekkel, stílussal kapcsolatos foglalkozása legyen.

Ha hasonló gondolatok foglalkoztatják, segítek Önnek!

A Szín-és stílustanácsadó képzésen elsajátíthatja a tudást, aminek segítségével – amellett, hogy tisztában lesz avval, hogy Önnek mely színek és milyen stílus áll a legjobban – másoknak is tud majd hasznos tanácsot adni.

Ha rendelkezik majd a képzésen elsajátítható tudással, vendégei, vásárlói elégedettek lesznek, szívesen térnek vissza Önhöz.

Megjegyzem, kitűnő színlátás szükséges ahhoz, hogy egy tanácsadó ne tévedjen a színmeghatározásnál. Sajnos – a visszajelzések azt mutatják, hogy – sok a félretesztelés és az utólagos javítgatás. Ez bizalmatlanságot szül és rontja a lelkiismeretes, tehetséges színtanácsadók hitelességét is.

Ennek elkerülésére a jövőben tervezem felvételi vizsga tartását.

Persze, a tanfolyam sikeres elvégzése után mindenkinek még sokat kell gyakorolnia, hogy ne tévedjen a színtípusok meghatározásánál. A képzés résztvevői – a tanácsadásra vonatkozó szabályok betartásával – nagy biztonsággal tudják majd megállapítani, hogy a 12 színtípus közül melyik típusba tartozik valaki.
2020. márciusi bejegyzésemben a tanácsadás buktatóiról írtam. Ajánlom cikkemet annak is, aki tanácsadást tart és annak is, aki tanácsadásra menne. http://szintanacsadas.hu/2020/03/27/nem-megyek/

Abigél színei 1

A természet a legjobb tervező. Bőrünk, szemünk, hajunk színe tökéletes összhangban van. Öltözékünk, arckikészítésünk színeit úgy kell megválasztanunk, hogy harmonizáljon saját színeinkkel.

A tanfolyam résztvevői képesek lesznek meghatározni, hogy milyen színtípusba tartozik valaki. Tanácsot adnak az öltözék és a kiegészítők színeire vonatkozóan. Segítenek, az alkati sajátosságokat is figyelembe véve a ruhatár kialakításában. Meghatározzák a legelőnyösebb sminkszíneket, valamint a hajfestés színét. A divattrendek ismeretében képesek lesznek eldönteni, hogy az egyes színtípusoknak melyek a legmegfelelőbb szín-összeállítások, anyagkarakterek és öltözködési stílus. A képzés során megszerezhető ismeretek hasznosak lehetnek a divatszakma bármely területén dolgozóknak, valamint mindenkinek, akinek a munkája során szüksége van arra, hogy mindent megtudjon a színek hatásáról.

A képzésen elsajátítható tananyag: 

Ági Juditot teszteliSzíntani alapismeretek, színtípusok, a színteszt alapjai. Színek színezetének, világosságának és telítettségének felismerése. Tesztelés, színtípusok meghatározása. Típusok öltözékének színei, anyagai, stílusa. A kiegészítők színei. Az alapruhatár megtervezése a 12 típusnál. Különböző testalkatok, szabásvonalak, anyagkarakterek, mintázatok. A rossz testarányok korrigálása. A divatszínek használata az egyén színeinek figyelembe vételével. Az üzletek kínálata és a színtípusok. Hajfestés és sminkszínek. Az egyén színei és a smink. Az arcformához és a színtípushoz illő smink meghatározása. Arcforma, frizurakialakítás.

Záró feladat: a 12 színtípus színtablójának elkészítése.

Megjegyzés: főleg a színek ismeretére, a színmeghatározásra fektetjük a hangsúlyt, az alkatmeghatározást, a sminkelést, a frizurakialakítást kis óraszámban oktatom, ezért ezeknél a témáknál szükséges még további tudásanyag megszerzése.

A tanácsadói munkához szükséges kellékek (megvétele ajánlott, de nem kötelező):

  1. Színes anyagkészlet a teszteléshez (80 db színes kendő) ára: 80.000 Ft
  2. Színkártya ára: 3.000 Ft/db.  A 12 típus színkártyájának együttes ára: 36.000 Ft/12 db.

Tanítványaim köszönő sorai:

A következő alkalommal induló szín- és stílustanácsadó tanfolyamra szeretnék jelentkezni. A Central Médiaakadémia stylist képzésén vettem részt decemberben, ott már találkoztunk és nagyon megtetszett a színtanácsadás, azt a foglalkozást élveztem a legjobban, teljesen lenyűgözött, hogy egy árnyalattal is milyen sokat tudunk változtatni a külsőnkön. Láttam, hogy a februárban indulóról már lemaradtam, de bízom benne, hogy a következő csoportba beférek. D. Marianna

Nagyon köszönök mindent, amit tanítottál, és amiben segítettél. Egy élmény volt tőled tanulni mind emberileg, mind szakmailag. Úgy érzem, mindent megkaptam tőled ahhoz, hogy hitelesen és pontosan tudjak majd másoknak segíteni, és soha, egy pillanatra sem éreztem azt, hogy valamit ne akarnál teljesen átadni nekünk. Pedig ez ebben a magyar szépségipari szférában elég jellemző. H. Ágnes

Köszönöm neked a sok segítséget, kedvességet és jókedvet a tanfolyam alatt! L.K. Edit

Úgy örülök, hogy eljöttem hozzád erre a képzésre, nagyon hálás vagyok a sok tudásért amit itt megszerezhettem, benned pedig egy igazán remek embert és tanárt ismerhettem meg.
Annyira jó látni, hogy ennyi szakmai tudással, évvel a hátad mögött még mindig ilyen szenvedéllyel végzed ezt a hivatást, remélem én is ilyen leszek. K. Kata

Jelenleg – az általam indított képzéseken kívül – a következő intézményekben oktatok:  Mod’Art International Hungary stylist képzés, Central Médiaakadémia stylist képzés.

Jelentkezés után küldöm a képzés tematikáját és a jelentkezési lapot.

Jelentkezés itt.