Ilyen még, nem volt! Vizsga a SimpliCity Fesztiválon.

Ilyen még, nem volt! Vizsga a SimpliCity Fesztiválon.

A Mod’Art International Hungary 2018. tavaszi szín- és stílustanácsadó képzésének hallgatói  június 2-án,  A Grundon, a SimpliCity Fesztiválon vizsgáztak.

Ezen a rendezvényen az volt a normális, hogy senki nem pazarol, és nem termel szemetet. Az egyszerű életvitel arról kell, hogy szóljon, hogy nem követjük vakon a divatot, nem esünk a társadalmi elvárások csapdájába. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy rosszul érezzük magunkat, sőt még jobban odafigyelve arra, hogy időnket és pénzünket mire fordítjuk, sokkal boldogabbak lehetünk.

Hogy jön ide a színtanácsadás?

A fesztivál egyik fontos témaköre a „tárgyaink” voltak. Úgy kell kiválasztani használati tárgyainkat, hogy azok a legcélszerűbbek legyenek számunkra. Amit megveszünk, azt használjuk is! Sőt, örömünk teljen benne! Ha tudjuk, mely színek állnak jól nekünk, akkor nem vásárolunk felesleges holmikat. Következésképp, kidobott ruháink száma is csökkenni fog.

A vizsgázók, gyakorlati vizsga keretében, félórás tanácsadáson határozták meg a jelentkezők színtípusát. Ez időben elég kevés, mivel egy alapos tanácsadásnak –ahhoz, hogy a tesztelt személy a későbbiekben tudatosan tudja alkalmazni a hallottakat – legalább két órásnak kell lenni.

A szín-tanácsadásra azok jelentkezhettek, akik megvásárolták a jegyüket a fesztiválra. Mivel a látogatók közül sokan akarták megtudni, hogy mely színek állnak jól nekik, ráadásul más előadásokon, workshopokon is részt akartak venni, ezért csak ilyen rövid tanácsadásra volt lehetőség. Több mint negyven főnek adtunk tanácsot. A visszajelzések alapján ez volt az egyik legnépszerűbb program.

Nagyon kellett figyelnem, hogy a tanítványaim, nehogy tévedjenek. Ha valakinek rosszul határozzák meg a színeit, annak ez nem csak egy csomó feleslegesen kidobott pénzébe kerül, hanem még a lelki állapota is romolhat. Szerintem a színeink megismerése magabiztossá tesz, növeli az önbizalmat, felér egy pszichológiai tanácsadással.

Ez hölgyek és férfiak esetében is így van. Meglepetés volt, hogy sok férfi is jelentkezett szín-tanácsadásra. A férfiak általában távolságtartóbbak. A fesztivál hangulata olyan volt, hogy senki nem érezte magát feszélyezve. Érdekes tapasztalat volt a tanítványok számára, hogy férfiak esetében nem ritka, hogy a szakáll vagy a bajusz színe teljesen más, mint a hajszín.

Velünk született színeink, bőrünk, szemünk, hajunk színe, meghatározzák, hogy mely öltözékszínek állnak jól. Ha ezzel tisztában vagyunk, akkor nem veszünk el az üzletek kínálatában, egyből tudjuk, hogy mely színekre figyeljünk, és melyekre ne.

Nőknél nagyon fontos a smink színek és a festett hajszín helyes – az eredeti színeinket kiemelő – kiválasztása.  Sminkelésnél is egyértelmű lesz, hogy mit vegyünk meg. Nem fogunk össze-vissza vásárolni mindenféle színű rúzsokat, szemfestéket, stb.. Meg tudjuk majd mondani a fodrásznak – ha ő nem tudná – hogy milyen hajszín előnyös számunkra. Nem hagyjuk, hogy nekünk rosszul álló hajszínre beszéljen rá minket. Nem lesz probléma, hogy mit, mivel viseljünk, mert a ruháink színei harmonizálni fognak egymással. Összességében egy csomó pénzt megspórolhatunk, mert nem költünk felesleges dolgokra.

Színeink ismerete több szempontból is megkönnyíti az életünket. De a legszembetűnőbb  az lesz, hogy saját színeinket viselve, pozitív visszajelzéseket kapva, megnő az önbizalmunk, magabiztosabbak leszünk minden vonatkozásban, nemcsak az öltözködés terén.

Külső megjelenésünk hatással van belső énünkre is, hiszen környezetünk elsősorban ennek alapján ítél meg minket. Mindenképp a külső-belső harmóniára kell törekednünk.

Bővebben a következő oldalon olvashattok a fesztiválról híreket, valamint a képek forrása is ez.

SimpliCity: az útkeresés fesztiválja

Telefon: +36 20 350 9254 Email: eva.pirityi@gmail.com

infi@szintanacsadas.hu

Author Info

Pirityi Éva

No Comments

Comments are closed.