Bemutatkozás

“A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg.”

(Auguste Rodin)

Ha sikeres szeretne lenni, hívja segítségül a színeket! Ma már a régebben kételkedők is sejtik, hogy a színeknek milyen döntő szerepük van külsőnk alakításában. A hozzánk illő színek szimpatikussá, megnyerővé tehetnek, míg a rossz színek hatására zárkózottnak vagy éppen ellenkezőleg erőszakosnak is tűnhetünk. A harmóniára törekvés, az élet bármely területén elérendő cél. Így van ez a színekkel is.

Arcunk, szemünk, hajunk színe meghatározzák a nekünk illő színeket. A természetben, az ég, a mezők, a rétek, a folyók színe teljes összhangban van, ugyanígy saját színeink is harmonizálnak egymással. Az arcunkon létrejövő színharmóniát kell végigvinnünk az egész öltözéken. Ismerve a színek törvényszerűségeit trükkökhöz is folyamodhatunk, megjelenésünk még vonzóbbá tételéhez.

Találja meg színeit a segítségemmel!

A Magyar Divat Intézet vezető tervezőjeként, kanadai tanulmányutam során találkoztam először a „négy évszak” elmélettel. Eszerint az emberek négy csoportba sorolhatók bőrük, szemük, hajuk színe alapján (tavasz-, nyár-, ősz-, tél típus).

Torontói tanulmányaim után (Toronto Ryerson Politechnical Institute Divattanszék, 1989) hazánkban én honosítottam meg a színtanácsadást. 1993-ban Színdinamikai- és színszakértő diplomát szerzetem (másoddiploma) a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki karán. Diplomamunkámban tudományosan bizonyítottam, hogy a színtípusok színei (12 típus, melyek a négy típus keverékei) hol helyezkednek el, dr. Nemcsics Antal világszerte elismert Coloroid színrendszerében.

Tesztelés a gyakorlatban

Tesztelés az órán 2015-ben, a Mod’Art-ban

Több évtizedes színelmélet oktatói gyakorlattal, valamint a divatszakma szinte minden területére kiterjedő tapasztalattal rendelkezem. Eddig a Mod’Art-ban tartottam a szín-és stílustanácsadó képzést, de már két éve a saját nevem alatt indítom, a felnőttképzők nyilvántartásába vett, hatóságilag elismert képzéseimet. Büszke vagyok arra, hogy sok tanítványom ma már neves, elismert színtanácsadó, stylist.

A képen látható Janik Anita és Végh Kata

Pirityi Éva szín-és stílustanácsadó, személyi stylist

Telefon: +36 20 350 9254 Email: eva.pirityi@gmal.com