Színes élet a karantén után

Színes élet a karantén után

Sajnos hosszú ideig nem tudtam színtanácsadást tartani. Esetleg, én még felvehettem volna szájmaszkot, de akit tesztelek, ő semmiképp sem. Ráadásul a tavaszi, Mod’Artban folyó szín-és stílustanácsadó képzést is félbe kellett szakítani. Ennek folytatása augusztusban várható. Az őszi képzést remélhetően a szokott időben, szeptember végén el tudjuk kezdeni.

Lassan beindul az élet. Már újra dolgozom.

A karantén utáni létet, a múlt héten, élő videóval kezdtem Csillag Zsuzsi vendégeként a Süel knitwear, Árkádban lévő üzletében. A felvétel megtekinthető a facebook, Süel oldalán „Süel színek Pirityi Évával” címmel.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=2985238494899765

Aki a színeket szereti, az üzletbe belépve – ebben a színes világban – remekül érezheti magát. A Süel tervezői, Zsuzsi és édesanyja izgalmasabbnál izgalmasabb színösszeállításokat találnak ki. Utóbbi időben, kifejezetten törekedve arra, hogy – az aktuális divatszíneket figyelembe véve – minden színtípusnak tudjanak ajánlani öltözéket.

Több. mint 1 órán keresztül néztük végig az üzlet kínálatát. Zsuzsi arra kért, hogy szinte minden egyes darabot, külön-külön elemezve, mondjam el, hogy melyik színtípusnak ajánlanám. Az élő adásban sorra érkeztek a kérdések, amiket igyekeztem megválaszolni. Nagyon tetszett a feladat.

A nyár jellemző divatszíne a kék, a baba kéktől kezdve a klasszikus kéken át a tengerészkékig. Sok piros árnyalat is szerepel az idei, tavaszi-nyári trendben. Legjellemzőbb a tűzpiros és a korall pink. A nyár és a tél típusnak, a piros meleg árnyalatai nem ajánlhatók, számukra a piros és a rózsaszín, hideg, lilás változatai a megfelelőek. A zöldek közül a türkiz zöld mellett divatszín a snidling zöld. Annak sem kell elkeseredni, aki a sárgát vagy a lilát szereti, mert nagy divat a meleg sáfrány sárga és a szőlő lila. Nem szabad elfeledkezni az üde, friss fehér árnyalatokról sem!

Ezek a színek mind megtalálhatók a Süel kínálatában.

A türkizkékek és türkizzöldek nagyon sok színtípusnak jól állnak. Ezeknél a színeknél – az egyes színtípusok részére – meghatározó a szín világossága, illetve sötétsége, valamint a lágysága vagy az élénksége. Például a világos tavasz és a világos nyár típusnak a türkizek világosabb árnyalatai állnak jól. Az élénk tél és az élénk tavasz a feltűnő, vibráló türkizekben a legszebb. A lágy típusok elegáns finomságát a türkizek tört, tompa változatai emelik ki. A sötét tél és a sötét ősz típusokat a sötétebb türkiz árnyalatok teszik dekoratívvá.

A Süel kínálatában sok, több színű öltözék is szerepel. Vannak olyan színkombinációk, amelyek csak egyes, különleges, lágy típusoknak ajánlhatók. Ilyen például a „Homok” elnevezésű színösszeállítás, ami nagyon jól kiemeli a lágy ősz típus különlegességét. Persze választhatja ezt a szín-összeállítást a többi meleg színtípus is, de ahhoz, hogy jól álljon nekik, valamivel fel kell dobniuk. Erős – a színtípusuknak megfelelő – sminket és bizsut kell választaniuk. A hideg, hamuszürke a lágy nyár típus színe. Ez is egy olyan árnyalat, amit a többi hideg színtípusnak élénk kiegészítőkkel kell viselni.

A Süel  kínálatában az „Aviátor” színkombináció, a sok meleg, tipikusan őszi szín együttes alkalmazásával teszi vonzóvá az ősz típusokat. Egyébként itt megjegyzem – ahogy az őszi erdő is több színben tündököl, ugyanígy – az ősz típusoknak is nagyon előnyös az őszi színek együttes használata.

A „Diszkómelir” és a „Jégvarázs” fantázia nevű színösszeállítások élénk hideg színei a tél típusokat teszik feltűnővé. Ha egy ilyen öltözékben belépnek valahova, biztosan minden szem rájuk szegeződik.

Írhatnék a Süel összes  180 színárnyalatáról, de inkább arra kérlek Benneteket, hogy nézzétek meg a videót és látogassatok el a Süel üzletekbe.

Természetesen újra várlak Benneteket szín-és stílustanácsadásra!

Telefon: +36 20 350 9254 Email: eva.pirityi@gmal.com info@szintanacsadas.hu

Author Info

Pirityi Éva

No Comments

Comments are closed.