Fodrászok, akik biztosan jó színre festik a hajad!

Fodrászok, akik biztosan jó színre festik a hajad!

A fenti képen Szabó Péter fodrászmestert tesztelem. Megállapítom, hogy mely színek állnak neki rosszul és mely színek előnyösek számára. Péter arckifejezésén és az enyémen is látszik, hogy a barna szín nem a legjobbak közé tartozik.

Menő fodrászok a szín-és stílustanácsadó képzésen

Megtört a jég, végre férfiak is jelentkeztek és sikeresen el is végezték a Mod’Art International Hungary Szín-és stílustanácsadó képzését. Ráadásul külön örülök annak, hogy mindketten jó nevű fodrászok. Sokan azt gondolják, hogy egy ilyen képzés kifejezetten női szórakozás. Szerencsére Rigó István, a Wella Professionals szakmai vezetője, oktatója és Szabó Péter az Etalon Hair&beauty tulajdonosa, illetve a KEMON Magyarország vezető oktatója, nem így látják. Ők – akik szakmájuk elismert képviselői – a képzéstől azt várták, hogy a tanfolyam elvégzése után teljes bizonyossággal meg tudják majd állapítani azt, hogy kinek milyen hajszín áll a legjobban.

Munkájuk során jó érzékkel találják el az illető hölgy karakteréhez legjobban illő hajszínt, viszont szerették volna tudni, hogy mi ennek a tudományos magyarázata. Emellett – mivel ők is oktatnak – úgy tervezik, hogy ezt a tudást beépítik majd a saját tantervükbe.

Színteszttel megállapítható a legideálisabb hajszín

A tanfolyam minden résztvevőjét leteszteljük a képzés során. Különböző színű kendőket az arc elé téve megállapítható, hogy ki, milyen színtípusba tartozik. Van, akinél ez könnyen eldönthető, de vannak „nehéz esetek”, akiknél csak hosszas tesztelés után deríthető ki. Sokan úgy jönnek a képzésre, hogy ők már gyakorlatilag mindent tudnak a színtanácsadásról, csak még magabiztosabbak szeretnének lenni. A negyedik vagy ötödik képzési napon azonban rájönnek, hogy valójában bonyolult és nehéz a pontos színmeghatározás. A cél, hogy a tanfolyam végére minden kitisztuljon, a résztvevők biztos tudásra tegyenek szert.

A tesztelés során tehát nem csak az derül ki, hogy milyen öltözékszínek állnak jól valakinek, hanem az is, hogy milyen smink- és hajszínek a legelőnyösebbek.

Szabó Péter színtesztje

A címlap fotón rögtön szembetűnt, hogy a barna nem Péter színe! Nem állnak neki jól a meleg árnyalatok.

Bár ezen a képen Péter kissé meglepetten néz, de az élénk kék szín nagyon előnyös számára, nem sárgítja be bőre színét és kiemeli kék szemét. További színekkel kiderítettük, hogy Péter hideg tél típus. Ha, tegyük fel, festeni szeretné a haját – amit nem feltételezek – akkor nem használhatna meleg színárnyalatokat, arany szőkét, vöröset, meleg barnát. Csak a hamvas színárnyalatok állnának jól neki.

Kiváló színek hivatali öltözéknek, előadások tartásához a sötétkék és a világoskék.

Péternek jól áll a piros hideg árnyalata, ami azt jelenti, hogy nem jó a sárgás, vagyis a narancsos piros, hanem csak a kékes piros.

Rigó István színtesztje

Rigó István, a Wella színtan tanára szintén nem menekülhetett el – a tanfolyam ideje alatt – a tesztelés alól.

Ezen a képen Istvánt tesztelem, aki nyár típus. Mosolyog, kicsit viccesnek találja ezt a színcsokrot. A világos nyár típus színeit, István túl finomnak, nőiesnek érzi.

Valóban, mivel ő nyár-tél típus, a színei a tél színei felé mennek el. Ezért a nyár színeiből az élénkebbeket kell választania.

István nagyon komolyan néz, pedig ezek a színek nem állnak neki rosszul, bár kicsit kevésbé élénk változatban jobbak lennének.

 

Szinte hallani, hogy István azt gondolja: – Ez biztosan nem az én színem! Valóban nem.

Tehát Istvánnak sem állnak jól a meleg színárnyalatok, hasonlóan Péterhez. Viszont a Péterhez illő színek élénkebbek, mint az Istvánhoz illők.

Igazán előnyös hajszínt csak a színszakértő fodrász tud festeni!

Minél több színtesztelést végez valaki, annál nagyobb gyakorlatra tesz szert. A színtanácsadó képzésen minden résztvevőnek megállapítottuk a színtípusát. Sőt el kellett készíteniük a 12 színtípus színtablóját. Az egyes színtablókon – természetesen – a típushoz legjobban illő hajszínek láthatók. Minden elismerésem Istváné és Péteré, mert rengeteg időt szántak a színtablók elkészítésére. Nagy segítség lesz számukra az, hogy a színtablókat megmutatva, könnyebben meg tudják majd győzni a hölgyeket, hogy a színtípusukhoz leginkább illő hajszíneket válasszák. Nagyon örülök, hogy eddigi, kimagasló szakmai tudásukat kibővítették a szín- és stílustanácsadó képzésen tanultakkal. A szépülni vágyó hölgyeknek őszintén merem ajánlani, hogy legmerészebb ötleteikkel is bátran forduljanak hozzájuk.

Szabó Péter – Etalon Hair&Beauty 1056. Budapest, Molnár u. 33.

Telefonszám: +36309332579

Web: www.hairszabo.hu

Email: info@hairszabo.hu / hairszabo@gmail.com

Rigó István – HairCare Professional Kft.

Telefonszám: +36303113323

Wella stúdió, 1056 Budapest Belgrád rakpart 6-8.

Pirityi Éva telefon: +63 20 350 9254 Email: eva.pirityi@gmail.com

Info@szintanacsadas.hu

Author Info

Pirityi Éva

No Comments

Comments are closed.