Színtanácsadás egy céges rendezvényen

Színtanácsadás egy céges rendezvényen

Színtanácsadás egy céges rendezvényen

Egy multi cég éjszakába nyúló rendezvényén tartottam színtanácsadást. Miután a vendégek elfogyasztották vacsorájukat a gyönyörűen megterített asztaloknál, akkor következtem én! Az estélyi ruhás hölgyek sorban álltak, hogy megtudják, mely színek a legelőnyösebbek számukra.

Történetem a cégvezetőkkel, négy ősz hajú férfival

Éjfél előtt valamivel a hölgyek elkezdtek szállingózni hazafelé. Miután már csak férfiak voltak jelen, odajött hozzám a cég egyik vezetője, egy ősz hajú úr. Szerette volna tudni, mely színek állnak neki a legjobban, csak nem akarta, hogy a színtesztelést a kolléganők előtt csináljam. Ehhez tudni kell, hogy a színanalízis úgy zajlik, hogy egy fehér lepedőt terítek a tesztelendő személyre, amivel eltakarom a ruháját és így az arca elé téve váltogatom a színes kendőket, melyek hatását figyelem az arcon. Az illető úr – a színmegállapítás szempontjából – egyszerű eset volt, rövid idő alatt kiderült, hogy tél típus. Viszont nem volt elég számára az, hogy megtudta, milyen színek a legelőnyösebbek neki, azt is tudni akarta, hogy ennek van-e tudományos magyarázata.

Belefogtam egy kiselőadásba, a színeket illetően. Elmondtam, hogy a színnek három fő tulajdonsága van. Az első a színezet, ami alapján lehet egy szín hideg vagy meleg. Mindenki minden színt hordhat, csak az számít, hogy annak a hideg vagy a meleg árnyalatát. A szín második tulajdonsága a világosság, tehát lehet egy szín világos vagy sötét. A harmadik fontos tényező a telítettség. Elmondtam azt is, hogy melyik színtípusra melyik három tulajdonság jellemző.

Alighogy végeztem, megint jött egy ősz hajú úr, aztán még egy, meg még egy. Ott álltak négyen és persze a másik három férfiú is kíváncsi volt arra, hogy milyen színeket viselhet. Ráadásul ők hárman is tudni akarták, hogy miért van ez így, van-e erre vonatkozó tudományos magyarázat? Csodák csodája, éjfél után, buli után az első úr szóról szóra – mint egy kitűnő tanuló – elmondta az tőlem hallott magyarázatot. Meglepett, hogy ennyire odafigyelt! Az érdekesség még emellett, az volt, hogy a négy ősz hajú férfi más-más színtípust képviselt. Láttam  rajtuk a csodálkozást. Eddig valószínűleg nem hitték el, hogy ennyire láthatóak a különbségek az egyes emberek színeinek vizsgálatánál. Nem is gondolták, hogy  a bőr- a szem- és a haj színe ilyen egyértelműen meghatározzák, hogy kinek mi áll jól.

Tanácsadásaim és előadásaim során gyakran felmerül a kérdés, hogy idővel változik-e a színtípusa valakinek? Itt most láthatóan egyértelmű volt a válasz – amit én eddig is tudtam – hogy nem! Csak azt sajnáltam, hogy a tanítványaim nem voltak jelen!

Attól, hogy megőszül a haj, a színtípus ugyanaz marad.

A történetben szereplő négy cégvezetőről nem állt módomban fényképet készíteni, így következő bejegyzésemben jól ismert színészeken mutatom majd be azt, hogy mindegy milyen típus, tavasz- nyár- ősz- vagy tél típus valaki, megőszülve is ugyanazok a színek állnak jól neki.

Folytatása következik!

Telefon: +36 20 350 9254 Email: eva.pirityi@gmal.com

Author Info

Pirityi Éva

No Comments

Comments are closed.