Az idei Oscar díj nyertese BRIE LARSON élénk tavasz típus (tavasz-tél), a nagy átváltozó művész

Az idei Oscar díj nyertese BRIE LARSON élénk tavasz típus (tavasz-tél), a nagy átváltozó művész

Az idei Oscar díj nyertese BRIE LARSON élénk tavasz típus (tavasz-tél), a nagy átváltozó művész.

Brie Larson a legjobb drámai színésznőnek járó Golden Globe díj után elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar díjat is a Szoba című filmen nyújtott alakításáért. Nem csak kitűnő színésznő, hanem megjelenésével, ruháival, sminkjével és hajszínével igazi átalakuló művész. Ezt könnyedén megteheti, hiszen a legdekoratívabb és egyben leginkább megváltoztatható színtípusba tartozik, csakúgy, mint sok ismert színésztársa: Nicole Kidman, Julianne Moore vagy, hogy magyar színésznőt is említsek: Dobó Kata. Ennek a típusnak legjobban a színek meleg, világos és nagyon élénk árnyalatai állnak. A tavasz-tél típus erőteljes sminkkel, vidám színű ruhákban szexis, feltűnő jelenség. Azonban egy filmszerep kedvéért, ha lágy őszi színeket visel, egészen másképp fest.

room

A Szoba című film – bár egy emberrablás története – a szeretetről és a szabadságról szól a főszereplő, Brie Larson szerint, aki máris Hollywood új csillaga. Ebben a filmben Brienek barnára van festve a haja, éppen úgy, mint a vörös hajú Dobó Katának  a Szabadság szerelem című, az 56-os forradalomról szóló filmben.

Brie-Larson fiatalkori kép   brie-larson-wallpaper a szobájábanBrie-Larson fiatalkori kép 2 pin

Gyermekként is szerepelt már TV műsorokban. Főleg az íróasztalánál készült képen látható, hogy eredeti hajszíne aranyszőke, szemszíne pedig sötét barna.  Arcának színei kontrasztosak, szemszíne elüt a bőre színétől. Ezért nem lehet ősz típus, ahogy a legtöbben gondolnák! A vidám élénk színek állnak jól neki. Mielőtt véleményt mondanánk egy színésznőnek a színtípusát illetően, célszerű keresni róla smink nélküli vagy még inkább fiatalkori képeket.

Miért éppen ez a színtípus az, aki színtanácsadásra jelentkezik, hogy biztos legyen abban, hogy mi áll jól neki?

A válasz egyszerű, éppen azért, mert a típus képviselői nem hiszik el, hogy ennyi szín előnyös a számukra és ráadásul ezek nagyon erőteljes árnyalatok. Ők azok, akik gyakran változtatják a hajuk színét, de ezt is megtehetik, mert számukra sokféle hajszín megfelelő. Jól áll nekik minden meleg árnyalat, az arany szőkétől kezdve a rézvörösön át egészen a gesztenye barnáig. Sminkelésnél is a legjobb hatás a meleg, élénk színek használatával érhető el.

Brie-Larson Oscar 2016 Gucci

Brie-Larson Oscar 2016Egy színésznő megteheti azt is, amit rajta kívül nem sokan! A Szoba című film főszereplője a díjátadóra gyönyörű kék Gucci ruhában jelent meg. A légiesen könnyed, pliszírozott, fodros, uszályos estélyiben csillogó övvel bájos jelenség volt. Ruhájának és sminkjének színét a téli színpalettáról választotta. Ennél a típusnál ez lehetséges! A feltűnő, hideg árnyalatú rúzs nem illik  ugyan meleg hajszínéhez, de mivel harmonizál a ruha színével és mivel elég élénk, ezért nem kelt rossz hatást. Ebben az esetben a tavasz-tél típus színei – mint az elnevezésben is benne van – elmennek a téli színek felé. Ezért jó végül is az összhatás.

Brie-Larson Oscar 2016 rózsaszín Brie-Larson Oscar 2016 rózsaszín 2

A Vanity Fair Partyn viselt barackrózsaszín, Monse 2016-os őszi-téli kollekciójából választott bársonyruhájában Brie Larson finom, nőies oldalát mutatta. A rafinált, aszimmetrikus szabású ruha nem csak a vállait hagyta szabadon, de lépésnél még a combját is látni engedte. Tökéletesen illeszkedett a ruha stílusához a színben is harmonizáló a Roger Vivier szandál. A ruha színe majdnem tökéletes, a barack árnyalat a tavasz típus egyik legjellemzőbb színe. Az élénk tavasz esetében lehetne egy kicsit élénkebb, de az egész megjelenés összhangban van.

Brie-Larson 2016 Golden Globe

Brie-Larson 2016 Golden Globe 2 Brie Larson fényes, pezsgő színű, arany fényű Calvin Klein ruhát viselt a Golden Globe-gálán. Ebben az öltözékben visszafogottan elegáns volt. Sem a ruha, sem sminkjének színe nem emelte ki Brie arcának élénkségét, szemszínét. Kinézete tipikus példa arra, hogyan lehet a feltűnő, élénk tavasz típusból szerény, visszahúzódó ősz típust csinálni. Ráadásul, a ruha szabása, a derékrész szabadon hagyása által nem a legtökéletesebb, a mellrész előnytelen, a színésznő láthatóan kissé görnyedten tartja magát. Kissé “bocsánat, hogy élek” kinézete van.

Brie-Larson-Hair-SAG-Awards-2016Brie-Larson-SAG-Awards-2016 vilkék ruhaBrie-Larson-SAG-Awards-2016 ruha háta

Világos türkizkék Atelier Versace ruhában láthattuk a Sag Awards-en. A ruha érdekessége igazán csak hátulról látható, egy narancsszínű pánt, ami az egyik oldalon tartja a ruhát. Látszólag ez semmihez nem illik, hacsak nem Brie rúzsának színéhez. A korallpiros rúzs és arcpirosító a lehető legjobb választás volt, tökéletesen harmonizált ruhájának avval ellentétes, komplementer kék színével.

Látható tehát, hogy bármilyen hatás elérhető a színek által. Pillanatnyi hangulatunknak, jellemünknek, sőt céljainknak megfelelően választhatunk színeket. Azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy születésünktől fogva adott színeinkkel mely színek harmonizálnak.

Képek forrása: pinterest.com, google.com

Telefon: +36 20 350 9254 Email: eva.pirityi@gmal.com

Author Info

Pirityi Éva

No Comments

Comments are closed.