Kinek áll jól a hideg hamvas barna és kihez illik a meleg vörösesbarna hajszín?

Kinek áll jól a hideg hamvas barna és kihez illik a meleg vörösesbarna hajszín?

Lehet, hogy meglepő, de az eredetileg is sötétbarna hajúak idős korban is festhetik a hajukat erre a színre, nem fogja öregíteni őket a sötét hajszín!

Sok barna hajú nő festeti szőkére a haját, de az már ritkábban fordul elő, hogy valaki szőke helyett barnát szeretne. Akik eredeti szőkék – ha meg is barnul a hajszínük – jól teszik, ha visszafestik szőkére, mert nekik mindig a szőke áll majd jobban. Tehát a világos hajúaknak nem ajánlott a barna hajszín, mert öregíti őket. A barna nem egy feltűnő szín, mégis sokaknak ez áll a legjobban. Gyakran elég, ha a festés vagy színezés csak a haj fényét adja vissza.  Idősebb korban a hölgyek idegenkednek a sötétbarna hajszíntől, ugyanis elterjedt, hogy a sötét hajszín öregít. Azonban azt csak kevesen tudják, hogy ez az eredetileg is sötét hajú Tél típusokra nem érvényes.

A Tél típusoknak nagyon jól áll a sötét, hideg, hamvas barna hajszín

Mivel a Téhamvas barna hajszínl típus sokszor eredetileg is sötétbarna, ezért ha a hajszín megfakul vagy őszülni kezd, bátran festheti a haját barnára. Ennek a típusnak az ősz hajszín is jól áll, hiszen az ezüstös ősz haj illik a típus hideg színeihez, azonban az ősz haj öregít, ezért célszerű eredeti színére visszafesteni.

A Tél-nyár típus hajszíne mindig hideg árnyalatú, hamvas barna, ritkán hamvas-szőke, megőszülve szürkésfekete vagy ezüstszürke. Arcszínében kékes alaptónus figyelhető meg, szemszínük élénk, jellemző, hogy a szemfehérje elüt az írisz színétől. Számukra legelőnyösebbek a sötétebb hamvas barna árnyalatok.

hamvas sötétbarna hajszín

A sötétebb bőrű Tél-ősz típusoknál is a hideg színek dominálnak, a nekik ajánlható hajszín az egészen sötét hamvas barna vagy a fekete. A meleg barna színektől az arc sápadtabbnak, sárgásabbnak tűnne.

Az élénk Tél-tavasz különleges típus, szembetűnő a tiszta, ragyogó, ellentétes színhatás. Az arcon lévő erős színkontrasztokat legjobban a nagyon sötétbarna, majdnem fekete hajszín hozza ki.

A Nyár típus világos típus, ezért csak az eredetileg is barnáknak áll jól a hamvas barna szín.

A világos Nhamvas barna haj szőke melírrelyár-tavasz típus eredeti szőke hajszínét nem célszerű sötétíteni. A Nyár-ősz típusnak lehet hamvas barnára festeni a haját, de a túl sötét árnyalat már nem illik a típus finom, visszafogott színeihez.

A hideg Nyár-tél típusnak jól állhat a hamvas barna hajszín. A Nyár- tél típus színei sokban hasonlítanak a Tél-nyár típuséhoz, de világosabbak és lágyabbak. A szem színe nem üt el olyan élesen az arcbőr és a haj színétől, mint a Tél típusnál. Jól áll a világos és közepes sötétségű hamvas barna hajfestés vagy világosabb barna melír. A fiatal extravagáns nyár típus próbálkozhat sötétebb barna hajfestéssel is.

Az ősz típusok eredeti barna haját bátran lehet meleg barna árnyalatra festeni! Szinte kötelező a meleg vöröses árnyalat.

ősz-tavasz arc 3

Az ősz típusoknak jól áll a vöröses fényű, meleg barna hajszín. Szemük, bőrük színének melegségét még jobban kiemeli. A meleg Ősz-tavasz típus szinte ragyog a vöröses árnyalatú hajszínektől. Bőrük meleg bézs, csontszínű gyakran szeplőkkel. Legjobbak számukra a meleg barna hajfestékek nem túl sötét árnyalatai.

felül sötét, alul világos haj

Az Ősz-tél típus színei sötétek, élénkebbek és melegek. Hasonlóan a Tél-ősz típushoz a megjelenésük feltűnő. Nekik a legsötétebb meleg barna árnyalatok ajánlottak. Az ombre hajfestés is bevállalható. Merész választás a sötét hajszín karamell melírrel.

világos aranybarna hajAz Ősz-nyár típus színei melegek és lágyak. Eredeti hajszínükben nem mindig ismerhető fel a melegség, ezért számukra a nem túl sötét, meleg barna árnyalatok ajánlottak, amitől érvényesülhet szemük és bőrük, egyébként nehezen észrevehető meleg árnyalata. Jó választás a képen látható világos aranybarna haj.

A Tavasz típusnak csak bizonyos esetekben előnyös a barna hajszín, akkor viszont csak a meleg barna!

A világos tavasz-nysötétbarna hajszín karamell melírrel 2ár típusnak jobban áll az eredeti, aranyszőke hajszíne. A meleg Tavasz-ősz típusnak is jobban áll az aranyszőke és a világos vörös, de megengedhető egy világosabb, meleg barna hajszín.

Az élénk Tavasz-tél hasonlít a Tél-tavaszhoz, de jellegében inkább meleg, mint hideg. Színei kontrasztosak, az írisz színe itt is elüt a szem fehérjétől. Az a Tél-tavasz, aki eredetileg is sötét hajú festheti sötétebb meleg fényű barnára a haját. Jól áll a képen látható barna hajszín karamell melírrel.

Mint a leírtakból már kiderült, a 12 típusból csak a két abszolút világos típusnak a Nyár-tavasznak és a Tavasz-nyárnak nem áll jól a barna szín. A fiatal és szép nők próbálkozhatnak ebben az esetben is sötét színekkel, de az ehhez a két típushoz tartozó idősebb hölgyeket jó lenne lebeszélni a barna hajfestésről, mert öregíti őket.

Képek forrása: Pinterest

Telefon: +36 20 350 9254 Email: eva.pirityi@gmal.com

Author Info

Pirityi Éva

No Comments

Comments are closed.